Produse noi

Ce Sunt Cristalele Swarovski?

Bijuteriile cu cristale Swarovski au câștigat în ultima perioadă apreciere și popularitate datorită fascinației pe care o exercită reflexiile lor speciale și a frumuseții bijuteriilor în care sunt montate. Acest articol prezintă succint ce sunt cristalele Swarovski, cum au apărut și cum pot fi deosebite cele veritabile de falsuri.

Ce sunt cristalele Swarovski?

Cristalele Swarovski reprezintă brandul de lux sub care se comercializează cele mai recunoscute tipuri de cristale fabricate în Austria. Acestea nu sunt pietre semiprețioase, culese din natură și prelucrate, ci sunt pietre artificiale realizate dintr-o sticlă cu conținut de plumb de înaltă calitate. Sticla respectivă conține 32% plumb (oxid de plumb), procentajul maxim care garantează strălucirea acestuia, o strălucire argintie, asemănătoare unor pietre prețioase de calitate. Prelucrarea specială a cristalelor Swarovski se face prin procedee automatizate, patentate, la firma cu aceeași denumire din Wattens, Austria. Cristalele create au o tăiere particulară, foarte asemănătoare diamantelor, ceea ce face ca reflexiile luminoase să fie intensificate și foarte căutate.

Click Chic pe fiecare poză pentru detaliile produsului.

Ce sunt cristalele Swarovski? Ce sunt cristalele Swarovski? Ce sunt cristalele Swarovski?

Cum s-au născut cristalele Swarovski?

Numele cristalelor Swarovski vine de la creatorul lor, Daniel Swarovski, fiul unui unui meșteșugar care prelucra sticla și cristalul în Georgentahal, Boemia. Născut în 1862, micul Daniel și-a petrecut copilăria în atelierul tatălui său, fascinat fiind încă de atunci de tot ceea ce însemna cristal. Cu anii, tânărul a crescut, combinând pasiunea sa pentru cristale și frumos, cu o curiozitate deosebită pentru inovații care l-a  ajutat în perfecționarea prelucrării cristalelor. La vârsta de 30 de ani, Daniel Swarovski a reușit să finalizeze și patenteze o mașină care să îi permită crearea unor cristale speciale, de o calitate și perfecțiune unice, unde erorile de prelucrare manuală dispăreau complet. Împreună cu cumnatul său Franz Weis și un prieten Armond Kosmann, au înființat în 1895 propria companie în localitatea austriacă Wattens. Calitatea și perfecțiunea cristalelor produse au făcut în scurt timp să fie preluate de bijutieri, creatori de modă sau designeri de interior, cristalele Swarovski devenind cunoscute în întreaga lume. Azi numele de Swarovski este legat de bijuterii, creații de fashion, obiecte de decor, dar și de articole de optică.

Click Chic pe fiecare poză pentru detaliile produsului.

Ce sunt cristalele Swarovski? Ce sunt cristalele Swarovski? Ce sunt cristalele Swarovski?

Caracteristicile cristalelor Swarovski originale

Întrucât, există pe piață numeroase imitații ale cristalelor Swarovski, vom enumera mai jos câteva caracteristici care te vor ajuta să distingi originalele de falsuri:

Fiind prelucrate automat de către mașini, cristalele Swarovski sunt perfect uniforme (din punct de vedere al înățimii, lățimii, înclinării). Această uniformitate face ca fiecare cristal să fie identic, eroarea de prelucrare manuală fiind complet eliminată.

Suprafața cristalelor Swarovski este lucioasă și uniformă, fără zgârieturi, iar interiorul lor nu are nici o bulă de aer, este perfect uniform. Acestea garantează o strălucire mult mai intensă decât a oricărui fals, lumina putând trece neobturată de imperfecțiuni.

Punctele de convergență dintre fațetele cristalelor Swarovski sunt îndreptate în sus și toate fațetele se întâlnesc într-un singur punct de convergență (asemenea fațetării diamantelor), aspecte care pot fi realizate doar prin precizia aparaturii originale austriece.

Procedura de tăiere patentată de firma Swarovski garantează strălucirea cristalelor Swarovski din toate unghiurile, existând anumite simulări 3D legate de unghiurile de reflexie ale luminii care pătrunde în cristal, ceea ce ajută la reglarea aparatelor de tăiat pentru obținerea efectelor dorite.

Click Chic pe fiecare poză pentru detaliile produsului.

Ce sunt cristalele Swarovski? Ce sunt cristalele Swarovski? Ce sunt cristalele Swarovski?


Click Chic mai jos pentru a vizualiza bijuteriile Simply Chic cu Cristale Swarovski.
http://simplychic.ro/bijuterii-cristale-swarovski

Dacă ți-a plăcut acest articol, te invităm să îi dai Like & Share. Sharing is Caring!