Cum Aleg Lungimea Colierului de Perle?

Cum aleg lungimea colierului de perle?

Alături de cercei, colierul de perle este o piesă importantă din cutia ta de bijuterii, a cărui alegere, dacă este inspirată, poate scoate din banalitate orice ținută. Unul dintre cele mai importante aspecte de luat în considerare când alegi colierul este lungimea sa. Aceasta trebuie aleasă pentru a corespunde ocaziei de purtare, tipului de decolteu și nu în ultimul rând, particularităților corpului nostru. 

Cum aleg lungimea colierului de perle?

Cele mai frecvente lungimi de coliere de perle sunt: Colierul Guler (Collar), Colierul Cravată (Chocker), Colierul Prințesă (Princess), Colierul Matineu (Matinee), Colierul Operă (Opera) și Colierul Frânghie (rope).

Cum aleg lungimea colierului de perle?

Colierul Guler (Collar) are în jur de 35-38 cm și se așează strâns pe gât. Poate fi purtat cu succes într-unul sau mai multe șiruri, la un decolteu în V mai mult sau mai puțin adânc, la o rochie / bluză fără umeri sau la un decolteu de tip bărcuță. Avantajează un gât lung (așa zisul gât ‘de lebădă’) și o siluetă zveltă, motiv pentru care este foarte popular în rândul tinerelor.
Click Chic aici pentru o selecție de COLIERE GULER.

Cum aleg lungimea colierului de perle?

Colierul Cravată (Chocker) are 40-42 cm și este la baza gâtului. Este un colier ideal la orice cămașă sau sacou business, la o rochie de cocktail sau de seară, fiind totodată o lungime foarte apreciată. Lungimea sa trebuie adaptată pentru fiecare persoană în parte, întrucât ceea ce reprezintă baza gâtului nu poate fi generalizat. Din această cauză, Manualul de Bijuterii Simply Chic îți recomandă să alegi opțiunile de Colier Cravată cu extensie / prelungire care să permită adaptarea lungimii sale.
Click Chic aici pentru o selecție de COLIERE CRAVATĂ.

Cum aleg lungimea colierului de perle?

Colierul Prințesă (Princess) are 45 cm și se așează pe claviculă coborând ușor pe decolteu. Este un alt model extrem de apreciat și popular, el asortându-se la aproape orice. În fapt, modelul cel mai popular de coliere de perle are 42 cm + 5 cm extensie, adică o combinație între Colierul Cravată și cel Prințesă. Acea extensie de 5 cm îți va permite să reglezi lungimea în funcție de decolteul rochiței tale de cocktail. Spre exemplu, dacă un decolteu în V, rotund sau pătrat îți vor încadra frumos un Colier Cravată, o rochie închisă până sus va arăta mult mai bine cu un Colier Prințesă decât cu unul Cravată.
Click Chic aici pentru o selecție de COLIERE PRINȚESĂ.

Cum aleg lungimea colierului de perle?

Colierul Matineu (Matinee) are 50-60 cm și coboară între claviculă și bust. În funcție de modelul și culorile alese, poate fi purtat la ocazii de gală sau casual. Este o lungime care merge perfect la bluze pe gât sau la rochii cu decolteu înalt. Purtat în 2 șiruri, Colierul Matineu poate să dea un aer de eleganță sofisticată la orice vârstă și formă de corp. Este colierul de Lady.
Click Chic aici pentru o selecție de COLIERE MATINEU.

Cum aleg lungimea colierului de perle?

Colierul Operă (Opera) are 70-90 cm și coboară de linia bustului.  Este adesea ales la ținute cu decolteu înalt (ex. bluze cu gât) și are avantajul de a alungi optic și a te face să pari mai înaltă. Cu cât fundalul (rochia, bluza, cămașa) este mai uniformă cu atât va fi mai bine pus în valoare. Colierele Opera cu închizătoare au avantajul enorm că pot fi purtate și ca și coliere Prințesă cu două șiruri, adăugându-i astfel versatilitate.
Click Chic aici pentru o selecție de COLIERE OPERĂ.

Cum aleg lungimea colierului de perle?

Colierul  Frânghie (Rope) are 90-120 cm și este cel mai lung. Foarte popular în anii 1920, aducând aminte de Marele Gatsby, poate fi purtat simplu, înnodat sau dublu (caz în care devine un colier Prințesă sau Matineu, în funcție de lungime). Colierul Frânghie are și alternativa Lasou (Lariat) care are capetele libere și se leagă aidoma unei eșarfe.
Click Chic aici pentru o selecție de COLIERE FRÂNGHIE.

În final, dar nu lipsit de importanță, Manualul de Bijuterii Simply Chic îți recomandă pentru a testa o lugime de colier, înainte să îl comanzi, să încerci cu un cordon/panglică de aceeași dimensiune, ținând însă cont că un colier cu pandantiv sau mai greu se va așeza întotdeauna mai jos.

Odată hotărâtă lungimea dorită de colier, alege modelul, culorile, stilul cu inima, astfel încât de câte ori îl porți să simți că adaugă o notă de Chic ținutei tale și că îți pune în valoare stilul personal. Nu uita că bijuteriile trebuie să te reprezinte și să te facă fericită.

Click Chic mai jos pentru a alege colierul cu perle de cultură dorit.