Produse noi

Cum Cumpar Online Bijuterii?


Ghid de Cumpărături Online pentru Bijuterii în 10 Pași

În ziua de azi, comerțul electronic a devenit o normalitate, cumpărăm online tot ce ne dorim. Acest articol îți oferă un Ghid de Cumpărături Online pentru Bijuterii în 10 Pași, astfel încât să poți lua decizii informate când cumperi online bijuterii și să minimizezi riscurile acestei acțiuni. Prețurile bijuteriilor de valoare sunt ridicate. Deseori le oferim cadou celor dragi și vrem să fie cadoul perfect. Acestea sunt doar câteva motive pentru care îți propunem mai jos o listă de 10 verificări, pentru a fi siguri că bijuteriile alese de tine vor fi la nivelul așteptărilor.

1. Verifică Datele de Identificare ale Firmei (înainte de achiziție)

Legislația română obligă firmele care vând online să aibă specificate clar pe site, datele de indentificare ale firmei care operează site-ul. Este important să verifici numele, adresa sediului social, datele fiscale (CUI, RO), înainte de achiziția oricărui produs. Consumatorul persoană fizică este protejat în achizițiile online, dacă a cumpărat de la o persoană juridică / firmă. Site-urile care nu au specificate aceste date dau motive de îndoială și implică un risc sporit.

Cum Cumpar Online Bijuterii?

2. Verifică Autorizația de Efectuare de Operațiuni cu Metale Prețioase și Pietre Prețioase emisă de ANPC (înainte de achiziție)

Toate firmele care comercializează bijuterii din metale prețioase (ex. argint, aur) și pietre prețioase (ex. perle de cultură) trebuie să aibă o Autorizație de Efectuare de Operațiuni cu Metale Prețioase și Pietre Prețioase, emisă de Autoritatea Națională de Protecție a Consumatorului (ANPC). Această autorizație trebuie vizată anual. Majoritatea firmelor autorizate o includ pe site, dar poți și verifica existența unei asemenea Autorizații, precum si dacă ea este actuală / vizată la Birourile ANPC.

Cum Cumpar Online Bijuterii?

3. Verifică Certificatul SSL al Site-ului (înainte de achiziție)

Siguranța datelor tale este extrem de importantă. Verifică ca site-ul de pe care cumperi să aibă implementat un certificat SSL, adică adresele din bara browser-ului tău să înceapă cu https (protocol securizat) versus http (protocol nesecurizat). Aceasta înseamnă că datele tale vor fi transmise criptat, deci vor fi în siguranță mereu. Este important ca această securizare să funcționeze în toate etapele de plasare a comenzii (vizualizare coș cumpărături, adăugare adresă, alegere curier, alegere metodă de plata, confirmare comandă). Protocolul https din pagina de plată online este diferit de cel al site-ului de achiziție întrucât plățile online se realizează prin site-urile firmelor procesatoare de plăți, prin redirectarea către firma de plăți.

Cum Cumpar Online Bijuterii?

4. Verifică Opțiunea de Plată cu Cardul (înainte de achiziție)

Indiferent că vei plăti numerar sau cu cardul, este preferabil să existe opțiunea de plată online. Alege mereu să cumperi de pe un site care are implementat și opțiunea de plată cu cardul versus exclusiv numerar la livrare, pentru simplul motiv că aceste implementări implică o serie de verificări suplimentare din partea procesatorului de plăți. Integrarea unui sistem de plată online în site se realizează doar după un proces detaliat de verificare a firmei respective.

Cum Cumpar Online Bijuterii?

5. Verifică descrierile produsului, pozele / video de produs (înainte de achiziție)

Bijuteriile de valoare sunt produse mai scumpe, premium, uneori de lux. Din acest motiv, e normal să vrei să fii sigur(ă) că ceea ce alegi e ceea ce îți dorești. Descrierea produselor este importantă, ea trebuie să fie detaliată, cu caracteristicile clar specificate (dimensiuni, greutate, compoziție, etc). Pozele și/sau video-urile de produs sunt extrem de importante, pentru că îți dau informații despre produs. Practic cumperi bazat pe ce vezi în acestea. În plus, o firmă care investește resurse în descrieri, poze, video, construiește un brand și o relație de durată cu clienții săi.

Cum Cumpar Online Bijuterii?

6. Verifică veridicitatea prețurilor și a reducerilor de preț (înainte de achiziție)

Evită să achiziționezi bijuterii de valoare la impusul unor reduceri exagerate, extreme (ex. -80%), care pot ridica întrebarea legată de autenticitatea produselor respective. Bijuteriile de valoare costă și nici un comerciant nu le va vinde sub prețul de achiziție, iar prețul de achiziție al produselor autentice nu coboară atât de mult, indiferent de volumele vândute. Când ceva e prea frumos să fie adevărat, merită să fii precaut(ă).

Cum Cumpar Online Bijuterii?

7. Verifică costurile și modalitatea de transport (înainte de achiziție)

Dacă nu ai menționate costurile de transport direct pe pagina de produs, verifică în secțiune de Livrare. Majoritatea firmelor oferă transport gratuit peste o anumită valoare. Ar fi păcat să fii aproape de valoarea respectivă și să nu economisești costul transportului.

Cum Cumpar Online Bijuterii?

8. Verifică modalitatea de retur / retur gratuit (înainte de achiziție)

Pentru siguranță, verifică care este modalitatea de retur și dacă se oferă retur gratuit, ca să fii acoperit(ă) în situația în care totuși produsul respectiv nu este asa cum îți dorești.

Cum Cumpar Online Bijuterii?

9. Verifică Marcajele de Metale Prețioase de pe Bijuterii (după achiziție)

Metalele prețioase (ex. argint, aur) din compoziția bijuteriilor circulă în regim special, fiind marcate cu anumite însemne specifice. Marca Titlului este cea mai cunoscută, și se referă la un cod format din cifre, care dă compoziția metalului respectiv (ex. 925 pentru argintul de puritate 925 la mie, 585 pentru aurul de 14 K etc). Marca de Certificare sau Marca Statului este marca aplicată pe fiecare bijuterie din metal prețios după verificarea ei de către Autoritatea Națională de Protecție a Consumatorului (ANPC). Aceasta este o garanție în plus și poate fi verificată fizic pe fiecare bijuterie achiziționată (cu o lupă). Pentru modele speciale, care prin marcare ar putea fi deteriorate, ANPC autentifică pe certificatele emise către comerciant conformitatea metalului prețios, chiar dacă nu a fost aplicată marca fizic pe produs. Marca de Garanție Proprie este cea aplicată de firmele mari producătoare / comerciante de bijuterii și autorizate de către ANPC să facă aceasta. Toate bijuteriile din metale prețioase trebuie să aibă obligatoriu Marca Titlului și Marca de Certificare / Marca Statului.

Cum Cumpar Online Bijuterii?

10. Verifică actele de livrare (factura fiscală, certificatul de garanție și calitate) (după achiziție)

Bijuteriile comandate trebuie să fie mereu însoțite de factură fiscala (cu sau fără ștampilă), precum și certificatul de garanție în original (cu ștampilă). Verifică secțiunea de Calitate și Garanție pe site înainte de a plasa comanda.

Cum Cumpar Online Bijuterii?

Parcuge toți pașii de mai sus, alege bijuteriile cu capul și inima si nu vei fi dezamagit(ă). Bijuteriile sunt și vor fi mereu motive de încântare pentru tine și cei dragi. Nu uita să verifici promoțiile actuale. Click Chic: https://simplychic.ro/promotii-bijuterii-simply-chic

Dacă ți-a plăcut acest articol, te invităm să îi dai Like & Share. Sharing is Caring!