Produse noi

Cum Se Inchid Cerceii Tai?

Data ultimei actualizări apr 11, 2019

Categorii Manual bijuterii Simply Chic

Taguri cercei, sisteme de inchidere, Simply Chic, manual bijuterii

Cerceii sunt cele mai importante bijuterii în garderoba unei femei. Dacă ar fi să alegi doar o bijuterie, cu siguranță aceea ar fi cerceii, pentru că ei atrag atenția asupra feței tale, îți pun în valoare trasăturile și îți luminează privirea. Un aspect important de luat în considerare când alegi cerceii este cel legat de mecanismul lor de închidere care include pe lângă partea estetică și detalii esențiale de funcționalitate.

Cel mai popular sistem de închidere este cel cu Fluturaș / Șurub, întâlnit la cerceii stud / buton, creole parțiale, huggies parțiali, cercei picătură / drop earrings sau chiar la cerceii ciorchine. Acest mecanism are o tija dreaptă ce trece prin gaura urechii și se fixează în spatele lobului cu un fluturaș sau un șurub. Fluturașul se împinge simplu prin glisare pe tija cercelului, șurubul se înșurubează pe filetul tijei. Cerceii cu fluturaș au de cele mai multe ori o siguranță dată de un mic șanț la 1.5-2 mm de capătul liber al tijei, care face să rămână fluturașul blocat în acel șanț la o alunecare accidentală, evitând astfel pierderea cercelului.

Inchidere Fluturas Stud Huggies cercei

Inchidere Fluturas Creole Picatura cercei

Închiderea cu Balama este specifică cerceilor creole și huggies. Ea presupune o porțiune basculantă la capătul de jos al cercelului sau la tija ce trece prin lobul urechii. Siguranța care evită o deschidere nedorită a acestor cercei vine din rezistența gheruțelor care prind tija când cerceii sunt închiși. 

Inchidere Cu Balama Cercei

Închiderea Omega este mecanismul popular al cerceilor picătură / drop earrings și cerceilor ciorchine și presupune o tortiță complet închisă cu un mic arc care o ține tensionată pentru siguranță.

Inchidere Omega cercei

Închiderea Franceză este cea care are capătul tortiței liber, pentru cerceii picătură / drop earrings și cerceii ciorchine. Asigurarea acestei închideri se realizează după punerea cerceilor, prin apropierea ușoară cu degetele a celor 2 capete ale tortiței. Există și varianta fixării unui mic dop din  material transparent, pe partea din spatele lobului, dar estetic nu este cea mai indicată.

Inchidere Franceza Picatura Ciorchine cercei

Preferința pentru un anume mecanism de închidere al cerceilor este o alegere personală, de multe ori puterea obișnuinței decide pentru noi. Indiferent de ce vei alege, fii sigură că cerceii tăi îți vor garanta un look minunat, fiind totodată comozi și rezistenți la purtare. O bijuterie de calitate va trece mereu testul timpului.

Click Chic mai jos pentru a alege Cerceii potriviți care să adauge elementul de chic ținutei tale.